Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

Čuvajmo biološku raznolikost -50 % popusta na sjeme 23.-27.05.16.

Slavimo dan pčela i dan biološke raznolikosti popustom na svo sjeme.

Povodom proglašenja Svjetskim danom pčela (20.5.) i Dana biološke raznolikosti (22.5.) pozivamo i vas da u svoj vrt/balkon/terasu posijete i posadite raznoliko povrće, cvijeće i začinsko bilje. Cvijeće i začinsko i ljekovito bilje osim prekrasnog izgleda ima jako bitnu funkciju u biosustavu i nije tu samo radi izgleda. Ono je hrana brojnim korisnim organizmima poput pčela, bumbara i leptira. Također, cvijeće privlači u vrt brojne korisne kukce koji su predatori koji se hrane brojnim "nametnicima. Takvi korisni kukci su npr. bubamare, osolike muhe, zlatooke... 

Raznim cvijećem u vrtu pomoći ćete brojnoj populaciji korisnih kukaca, ali i sebi osigurati zdraviji vrt s manje nametnika.
Od ponedjeljka 23.5. do petka 27.5. nabavite sve viškove sjemena povrća, cvijeća i začinskog bilja iz Biovrta sa 50% popusta.U naslov narudžbe (e-maila) upišite ključne riječi "čuvam biološku raznolikost" i birajte na http://www.njuskalo.hr/korisnik/xena13, a popis odabranog sjemenja (copy/paste naslova) nam pošaljite na e-mail koji je navedeni u svakom oglasu. 
Da bi vam obračunali popust obavezno morate navesti ključne riječi u narudžbi.
 
Stanje biološke raznolikosti dramatično se pogoršalo u zadnjih 50 godina, više nego kroz cijelu povijest čovječanstva. Zbog ljudskih aktivnosti trenutna brzina izumiranja vrsta 1000 puta je veća od prirodne.
Ti gubici zasjenili su produktivnost prirode i time ugrozili dugoročni opstanak čovječanstva.
Odgovornim ponašanjem i sađenjem/čuvanjem raznolikih biljnih sorti te stvarajući ravnotežu sa prirodom koje smo dio svatko od nas može doprinjeti. 
Radi se o svima nama!
 

Sviđa ti se? Podijeli s prijateljima

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići