Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

Najava jesenskih radionica Škole vrtlarenja 2015

Donosimo najave jesenskih radionica udruge Biovrt koje će se održati u sklopu Škole vrtlarenja 2015.

12.09.2015. subota, 9-14 sati „Razmnožavanje grmlja reznicama, skupljanje sjemenja i spremanje povrća za zimu" (radi lošeg vremena odgođena je s 05.09. na 12.09.)

Kraj kolovoza i početak rujna idealno je vrijeme ako se želite okušati u razmnožavanju raznog ukrasnog grmlja poput hortenzije, vajgele, budleje, vatrenog trna, ukrasnog drijena, deutzie.... ali i bobičastog voća. Na radionici ćemo iz poludrvenastih reznica razmnožiti nekoliko različitih vrsti ukrasnog grmlja. Svaki polaznik/ca radionice nosi sa sobom doma reznice budleje na ukorijenjivanje.

Na radionici ćemo učiti što se radi na vrtu u rujnu, sijati ćemo sezonsko povrće i govoriti o skupljanju sjemenja. 

Također, kako je kraj vrtlarske sezone, govoriti ćemo i o načinima spremanja raznog povrća za zimu, a biti će i prezentirani jedan način spremanja kisele zimnice. 

radionica biovrt 12092015
03.10.2015. subota, 13:30-18:30 sati „Korisne životinje u vrtu, izgradnja hotela za kukce i skloništa za ježeve, jesenski radovi u vrtu"

(radi loše prognoze radionica je s prvotnog datuma 26.09. prebačena na 03.10. u novom terminu)

Na kraju vrtlarske sezone pomoći ćemo određenim korisnim životinjama u vrtu da lakše prezime, ili pripremiti nastambe za iduće godine. Tako ćemo napraviti sklonište za ježeve i graditi hotel za korisne kukce u biovrtu. 

Pripremite se za gradnju novog hotela od temelja do krova prema novom dizajnu, biti će jako zanimljivo i svatko će imati prilike i bušiti rupe za soliterne pčele i sastavljati pojedinačne elemente za različite vrste korisnih kukaca u budući hotel :)

Također, na radionici ćemo govoriti o sezonskim radovima na vrtu, o uzgoju jesenskog češnjaka, primjeni drvenog pepela u biovrtlarstvu i o pripremi vrta za zimu.

radionica 03.10.2015.

31.10.2015. ili 07.11.2015. (ovisno o pogodnim vremenskim prilikama) subota, 9-14 sati: "Planiranje, sadnja i održavanje voćnjaka".

Neke od tema koje će biti posebno obrađene na radionici:
- planiranje voćnjaka
- sadnja voćaka i bobičastog grmlja
- zaštita voćaka od nametnika i voluharica
- zaštita voćaka od divljači
- zaštita voćaka od mrazopuca
- kako sami uzgojiti i razmnožiti voćke
- osnovne tehnike kalemljenja voćaka - praktični prikaz
 
kalemljenjejabuka

Moguće su promjene termina sukladno vremenskoj prognozi, o čemu će biti dogovoreno s polaznicima.

Ukoliko dolazite iz udaljenijih mjesta, spajamo vas s drugim polaznicima radi eventualnog dogovora zajedničkog prijevoza i podjele putnih troškova (često nam na radionice dolaze polaznici iz Zagreba, Varaždina, Koprivnice ...)

Mjesto održavanja svih radionica: Novo Selo Rok (7 km od Čakovca) 

Vrijeme održavanja: subotama, od 9.00-14.00 sati, s uključenom pauzom za užinu.

Prijava na e-mail ja radionice/radne akcije: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom „Prijava na radionicu" (molimo poslati svoje ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail adresu i naznaku za koju radionicu se prijavljujete.

Broj sudionika po radionicama je ograničen.

Cijena: Cijena svake radionice Škole vrtlarenja je 120,00 kn. Na svakoj radionici osigurana je lagana užina (uključeno u cijenu radionice). Za članove uže obitelji (roditelji, djeca, supružnici, braća) odobravamo popust od 50% za drugog člana iste obitelji, uz prethodni dogovor putem e-maila.

Na svakoj radionice svi sudionici dobiti će poklon u smislu viška s Biovrta, prema odabiru voditeljice radionica – ovisno o sezoni.

Sudionici će na radionice trebati ponijeti bilježnicu i olovku za zapisivanje teoretskog dijela, doći u prikladnoj obući i odjeći za rad na vrtu (+ kapa/šešir), te po želji vodu/sok, svoj alat ili rukavice.

Voditeljica Škole vrtlarenja: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, suradnica u magazinu za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Više o Školi vrtlarenja 2015. možete pročitati ovdje.

Sviđa ti se? Podijeli s prijateljima

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići